Domů Recepty Hlavní jídla Tatranské kuře: Exotické a syté jídlo pro celou rodinu!

Tatranské kuře: Exotické a syté jídlo pro celou rodinu!

Zdroj: Táňa Juhásová

Máte chuť na něco netradičního, plného chuti a krásně sytého? Tatranské kuře je exotické jídlo, které vás překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí! Kombinace šťavnatého kuřecího masa s ananasem, žampiony a paprikou v krémové omáčce je naprosto neodolatelná. Je to ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, která rozveselí vaše chuťové pohárky!

Co budete potřebovat?

  • 500 g kuřecích prsou (nakrájených na nudličky nebo kostičky)
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2-3 lžíce oleje (rostlinného)
  • 200 g čerstvých žampionů (nakrájených na plátky)
  • 1 velká červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 malá konzerva krájeného ananasu (cca 200 g, scezeného, šťávu si ponechte)
  • 200 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění, volitelné)
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Koření na kuře (nebo gyros/kari koření)
  • Chilli (čerstvé nebo mleté, dle chuti, volitelné)

Příloha:

  • Rýže (jasmínová, basmati nebo dlouhozrnná)

Jak na to?

  1. Příprava masa: Kuřecí maso nakrájejte na nudličky nebo kostičky. Osolte, opepřete a posypte kořením na kuře (nebo gyros/kari kořením). Promíchejte.
  2. Restování cibule a masa: Na větší pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Poté přidejte ochucené kuřecí maso a zprudka ho orestujte ze všech stran, dokud se zatáhne a zezlátne (cca 5-7 minut).
  3. Přidání zeleniny: K masu přidejte nakrájené žampiony a papriku (a případně nasekané chilli). Restujte dalších 5-7 minut, dokud zelenina lehce nezměkne, ale zůstane křupavá.
  4. Zahuštění a smetanová omáčka: Pokud chcete omáčku hustší, můžete nyní posypat lžící hladké mouky a krátce zasmahnout. Poté zalijte smetanou ke šlehání a mlékem. Dobře promíchejte a přiveďte k mírnému varu.
  5. Ananas a dochucení: Nakonec přidejte scezený ananas (pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu ananasové šťávy z konzervy nebo vývaru). Vše společně krátce povařte, aby se chutě propojily (cca 5 minut). Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírování: Podávejte ihned horké s uvařenou rýží. Můžete dozdobit čerstvou petrželkou.

Vyzkoušejte také:

Zapečené brambory se sýrem: Nová úroveň oblíbené přílohy!

Cuketové řezy s čokoládovou polevou: Vláčný moučník ke kávě, který si zamilujete!

Voňavé kuřecí špízy s žampiony a rýží: Jednoduché jídlo plné chutí!

Domácí kobližky s Nutellou: Nadýchaná sladkost plná čokoládové rozkoše!

Závěr

Tatranské kuře je skvělým tipem na rychlé, chutné a neotřelé jídlo, které oživí váš jídelníček. Jeho exotická kombinace sladkého ananasu a krémové omáčky vás nadchne a jistě si ho zamilujete! Je to ideální volba, když máte chuť na něco speciálního, ale nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni.