Domů Recepty Dezerty Bublanina s ovocem: Klasika, která nikdy nezklame!

Bublanina s ovocem: Klasika, která nikdy nezklame!

Zdroj: Jana Jančíková

Máte chuť na rychlý, nadýchaný a šťavnatý moučník plný vašeho oblíbeného ovoce? Bublanina je léty prověřená klasika, která nikdy nezklame! Je neuvěřitelně snadná na přípravu, voní po celém domě a dokonale se hodí ke kávě, čaji nebo jako sladká snídaně. Objevte kouzlo tohoto jednoduchého, ale geniálního koláče, který si zamiluje celá rodina!

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 300-500 g čerstvého ovoce (např. třešně, višně, rybíz, meruňky, borůvky, jahody – větší kusy nakrájejte)
  • Moučkový cukr na posypání

Jak na to?

  1. Příprava těsta: Troubu předehřejte na 180 °C. Klasický plech (cca 30×40 cm) vyložte pečicím papírem nebo vymažte a vysypte moukou.
  2. V míse vyšlehejte žloutky s krupicovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Za stálého šlehání tenkým pramínkem přilévejte mléko a olej.
  3. V samostatné, čisté míse prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  4. Suchou směs postupně vmíchejte do žloutkové směsi.
  5. V čisté míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Sníh opatrně, zlehka vmíchejte do těsta. Míchejte jen krátce, dokud se sníh nespojí s těstem.
  6. Příprava ovoce: Ovoce omyjte a případně vypeckujte nebo nakrájejte na menší kousky.
  7. Sestavení a pečení: Těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech. Na těsto rovnoměrně rozprostřete připravené ovoce.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-35 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  9. Servírování: Hotovou bublaninu nechte vychladnout na mřížce. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také:

Zapečené brambory se sýrem: Nová úroveň oblíbené přílohy!

Cuketové řezy s čokoládovou polevou: Vláčný moučník ke kávě, který si zamilujete!

Voňavé kuřecí špízy s žampiony a rýží: Jednoduché jídlo plné chutí!

Domácí kobližky s Nutellou: Nadýchaná sladkost plná čokoládové rozkoše!

Závěr

Bublanina s ovocem je jednoduše dokonalá – její lehkost, vláčnost a svěžest z ní dělají ideální moučník pro každou příležitost. Je to klasika, která nikdy nevyjde z módy a vždycky přinese úsměv na tvář. Užijte si tuto bleskovou a neodolatelnou dobrotu plnou letních chutí!