Domů Recepty Dezerty Připravte si „Žravé řezy“: Luxusní dezert s pudinkovým krémem a čokoládou!

Připravte si „Žravé řezy“: Luxusní dezert s pudinkovým krémem a čokoládou!

Zdroj: Zdenka Svobodova

Hledáte moučník, který je tak dobrý, že se po něm jen zapráší? Tyto „Žravé řezy“ jsou přesně to, co slibují – neuvěřitelně návykové! Spojují vláčný korpus, bohatý vanilkový pudinkový krém, rum a křupavou čokoládu. Jednoduché na přípravu, a přesto tak efektní a chuťově plné, že se stanou hitem každé oslavy.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 150 ml vlažného mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa (kvalitního)

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla (pokojové teploty)
  • 2-3 lžíce rumu (nebo rumové tresti)

Na polevu a dokončení:

  • 100 g čokolády na vaření (nebo hořké čokolády)
  • 50 g másla
  • Strouhaná čokoláda (na posypání)
  • Kakao (na posypání, volitelné)

Jak na to?

  1. Příprava těsta: Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva.
  2. Tekuté ingredience: Přidejte vejce, vlažné mléko a olej. Vše důkladně promíchejte metličkou nebo vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  3. Kakaová část: Do těsta vmíchejte kakao. Míchejte, dokud se kakao zcela nezapracuje a těsto nezíská jednotnou barvu.
  4. Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C. Menší plech (např. 20×30 cm) vyložte pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Korpus nechte zcela vychladnout.
  5. Příprava krému: Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a vanilkového cukru uvařte hustý pudink. Nechte pudink zchladnout na pokojovou teplotu, přikryjte ho fólií přímo na povrchu, aby se nevytvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašlehejte povolené máslo a rum, dokud nevznikne hladký, nadýchaný a krémový krém.
  6. Sestavení řezů: Vychladlý kakaový korpus rovnoměrně potřete připraveným krémem. Řezy dejte do lednice na minimálně 30 minut, aby krém ztuhnul.
  7. Příprava polevy: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva. Nechte polevu mírně zchladnout.
  8. Dokončení: Ztuhlé řezy rovnoměrně přelijte čokoládovou polevou. Ihned poté můžete posypat strouhanou čokoládou nebo kakaem. Řezy dejte do lednice na minimálně 1-2 hodiny (ideálně přes noc), aby poleva ztuhla a chutě se propojily.
  9. Servírování: Po ztuhnutí nakrájejte řezy na kostky a podávejte.

Závěr

Tyto „Žravé řezy“ jsou skutečným klenotem mezi moučníky. Kombinují jednoduchost s luxusní chutí a jsou tak vláčné, že se vám budou rozplývat na jazyku. Ideální pro ty, kteří hledají rychlý, ale zároveň působivý dezert. Připravte si je a přesvědčte se sami, proč si zaslouží své jméno!