Domů Recepty Hlavní jídla Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem

Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Chcete připravit něco výjimečného, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Tento recept na vepřovou panenku s omáčkou z nakládaného zeleného pepře je přesně to, co hledáte. Luxusní pokrm s jemným masem, výraznou omáčkou a špetkou flambovaného koňaku vykouzlí na talíři dokonalý chuťový zážitek. Ideální na slavnostní příležitost i romantickou večeři.


Ingredience

  • Vepřová panenka (nakrájená na plátky)
  • 1 malá cibule (najemno nakrájená)
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • Oříšek másla
  • Trocha koňaku
  • Voda (na podlití)
  • Smetana ke šlehání

Postup přípravy

1. Příprava masa

Plátky panenky osmažte na steakové pánvi z obou stran dozlatova. Poté je přendejte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a dodělejte na programu CRISP přibližně 1 minutu.

2. Omáčka základ

Šťávu z masa přelijte na malou pánvičku a přidejte oříšek másla. Rozpusťte a nechte lehce zpěnit.

3. Cibulka a pepř

Na másle osmažte cibuli dozlatova. Přidejte zelený pepř a krátce restujte (asi 30 sekund).

4. Flambování

Přilijte koňak a nechte zapálit – flambujte, dokud se alkohol neodpaří a omáčka nezíská bohatou chuť.

5. Dokončení omáčky

Přikryjte poklicí, podlijte trochou vody a přilijte smetanu ke šlehání. Nechte probublat a redukovat. Osolte a dochuťte podle chuti.


Tipy

Alternativa flambování: Pokud nechcete flambovat, nechte koňak jen zredukovat bez zapalování.

Příloha: Skvěle chutná s hranolkami, bramborovou kaší nebo restovanou zeleninou.

Zelený pepř: Můžete použít i sušený, ale nakládaný má jemnější chuť.

Minutková kuřecí směs s bramboráčky: Rychlý a chutný oběd pro celou rodinu


Závěr

Tento recept na vepřovou panenku s omáčkou z nakládaného zeleného pepře je dokonalou volbou pro každého, kdo hledá rychlé, ale přitom sofistikované jídlo. Díky jednoduché přípravě a výjimečné chuti si ho oblíbíte při každé příležitosti.