Domů Rychlá inspirace Do 30 minut Připravte si luxusní křupavé sýrové chlebíčky k večeři

Připravte si luxusní křupavé sýrové chlebíčky k večeři

Zdroj: Jarka Anetka Nellinka

Křupavé sýrové chlebíčky jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo pohoštění pro návštěvu. Tento jednoduchý recept kombinuje chuť rozpuštěného sýra s česnekem a kořením, které se krásně propeče na chlebu. Ideální jak na teplé, tak i studené podávání, i když čerstvé a teplé jsou nejlepší!


Ingredience

  • 300 g nastrouhaného eidamu
  • 3–4 vejce
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • 1–2 lžičky sladké papriky
  • 2–3 stroužky česneku
  • Krájená veka
  • Olej na smažení (cca 1 cm vysoká vrstva na pánvi)

Postup přípravy

1. Příprava sýrové směsi

Nastrouhejte eidam na jemném struhadle a přidejte vejce, sůl, pepř, sladkou papriku a prolisovaný česnek. Vše promíchejte vidličkou, dokud nevznikne homogenní směs.

2. Nanášení na chléb

Vidličkou naneste připravenou sýrovou směs na plátky krájené veky, přičemž vrstva by měla být dostatečně silná, aby se při smažení dobře propekla.

3. Smažení chlebíčků

Na pánvi rozehřejte olej (asi 1 cm vysokou vrstvu). Sýrové chlebíčky smažte pouze z namazané strany, dokud nejsou dozlatova křupavé. Poté je vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.

4. Podávání

Křupavé chlebíčky můžete ozdobit zeleninou, přidat kečup nebo další oblíbené omáčky a ihned servírovat teplé. Chutnají skvěle i studené, ale teplé jsou nejlepší.


Tipy

Sýrové varianty: Pokud nemáte eidam, můžete použít jiný druh sýra, například goudu nebo čedar, které dodají chlebíčkům ještě intenzivnější chuť.

Přílohy: K sýrovým chlebíčkům se skvěle hodí čerstvý zeleninový salát nebo nakládané okurky.

Zdravější verze: Pro lehčí variantu můžete chlebíčky péct v troubě místo smažení.

Kuřecí směs inspirovaná čínskou kuchyní: Rychlý a chutný oběd plný exotické chuti


Závěr

Křupavé sýrové chlebíčky jsou jednoduchou a rychlou volbou pro každou příležitost. Kombinace roztaveného sýra a křupavého chleba vytváří neodolatelnou chuť, kterou si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte tento snadný recept a podávejte je teplé, kdy chutnají nejlépe!