Domů Recepty Dezerty Rychlá kakaovo-tvarohová buchta ke kávě: Jednoduchý recept, který nadchne každého

Rychlá kakaovo-tvarohová buchta ke kávě: Jednoduchý recept, který nadchne každého

Zdroj: Katerina Vonsakova

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit dlouhé hodiny v kuchyni? Tato kakaovo-tvarohová buchta je přesně to, co hledáte. Kombinace vláčného čokoládového těsta a jemné tvarohové náplně je nejen lahodná, ale i velmi rychlá na přípravu. Ideální ke kávě, čaji nebo jen tak, když vás honí mlsná.


Ingredience (na 1 plech)

Kakaové těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy v alobalu
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 vejce

Postup přípravy

1. Příprava těsta

Všechny suroviny na kakaové těsto důkladně promícháme v míse. Hotové těsto rozdělíme – menší část si odložíme stranou.

2. Tvarohová vrstva

V jiné míse smícháme tvarohy, cukr, mléko, pudinkový prášek a vejce, dokud nezískáme hladkou směs.

3. Sestavení buchty

Na plech vyložený pečicím papírem nalijeme větší část kakaového těsta. Na něj rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň a navrch pocákáme zbytkem kakaového těsta (můžeme ho zředit trochou mléka pro lepší konzistenci).

4. Pečení

Pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C přibližně 40 minut. Po upečení necháme buchtu vychladnout a případně posypeme cukrem krupice.


Tipy

Místo cukru krupice můžete použít třtinový cukr pro karamelovější chuť.

Do tvarohové vrstvy lze přidat i hrst rozinek nebo kousky čokolády.

Buchta chutná skvěle i druhý den – stačí ji uchovat v chladu.

Vláčný makovec s kokosem a citronovou kůrou – zdravější moučník bez tuku


Závěr

Tato kakaovo-tvarohová buchta je důkazem, že i jednoduché recepty mohou být naprosto fantastické. Připravte si ji ke kávě, čaji nebo jako sladkou tečku po obědě. Zaručeně potěší celou rodinu.