Domů Recepty Dezerty Bolero řezy – neodolatelná kombinace tvarohu, višní a pařížského krému

Bolero řezy – neodolatelná kombinace tvarohu, višní a pařížského krému

Připravte si vynikající Bolero řezy snadno a rychle - Zdroj: Andy Andýsek

Hledáte slavnostní moučník, který zaujme vzhledem i chutí? Bolero řezy jsou perfektní volbou. Spojují vláčný kakaový piškot, jemný tvarohový krém, šťavnatou višňovou vrstvu a luxusní pařížský krém. Tento vrstvený zákusek nejen skvěle chutná, ale také se nádherně krájí a krásně vypadá na každém stole.

Ať už je připravíte na oslavu, sváteční víkend nebo jen tak pro radost, Bolero řezy se stanou hvězdou každé sladké tabule.

Recept na dokonalé Bolero řezy:


Co budeme potřebovat

(forma cca 25 × 30 cm)

Na kakaový korpus:

  • 6 vajec
  • Špetka soli
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic teplé vody
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na tvarohovou náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na višňovou vrstvu:

  • 1 sklenice višňového kompotu
  • 2–3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce třešňového sirupu (volitelné)

Na pařížský krém:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g másla

Jak budeme postupovat

1. Kakaový korpus

Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Postupně přidáme olej a teplou vodu. V jiné misce prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, a opatrně vmícháme do vaječné směsi. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15–20 minut. Necháme vychladnout.

2. Tvarohová náplň

Tvaroh vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Rovnoměrně natřeme na vychladlý korpus. Dáme na chvíli do lednice.

3. Višňová vrstva

Višně nasekáme a dáme do kastrůlku se šťávou z kompotu. Přidáme cukr, sirup a škrob. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud směs nezhoustne. Necháme lehce zchladnout a rozetřeme na tvarohovou vrstvu.

4. Pařížský krém

V kastrůlku na mírném ohni zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu a cukr. Mícháme do rozpuštění (nevaříme). Necháme zcela vychladnout. Poté vyšleháme s máslem do hladkého krému a rozetřeme na višňovou vrstvu.

5. Dokončení

Povrch můžeme posypat kakaem, Grankem nebo strouhanou čokoládou. Necháme odležet v lednici minimálně 6 hodin, ideálně přes noc. Krájíme horkým nožem pro krásné řezy.


Tipy navíc

Ovocná variace: Višně můžete nahradit malinami, rybízem nebo borůvkami.

Intenzivnější čokoláda: Přidejte do korpusu lžíci rozpuštěné čokolády.

Bez kompotu? Použijte mražené nebo čerstvé ovoce se šťávou a trochou vody.

Pařížský krém navíc: Můžete ho použít i na boky dortu nebo jako náplň do rolády.

Pro efekt: Ozdobte jednotlivé řezy šlehačkou nebo višní navrch.

Domácí věnečky s vanilkovým krémem – luxusní dezert jako z cukrárny


Závěr

Bolero řezy jsou víc než jen moučník – jsou to slavnostní, vrstvené řezy plné chuti a textur, které si zamiluje každý milovník tvarohových a čokoládových dezertů. Příprava není složitá, ale výsledek vypadá jako z cukrárny.

Udělejte si radost a dopřejte si dezert, který chutná i vypadá luxusně.