Stává se vám, že v lednici zbude kus kuřete z předchozího dne, protože ho zkrátka upečete víc, než jste schopni sníst. Víte, že se takové zbytky dají využít na tisíc způsobů? Stačí jen zapojit fantazii. S naším receptem si můžete být jisti, že z talíře zmizí i poslední drobek.

Zapečené voňavé kuře

Ingredience:

Zbylé kuře

Masox/ slepičí bujon

Hladká mouka

50 g másla

50 g sýra Eidam

1 cibule

2-3 vejce

250 ml smetany

3 dl mléka

+ jakákoliv zbylá či unavená zelenina (brokolice, květák, mrkev atd.)

 

Postup:

Vložte maso do kastrolku se smetanou a zahřívejte, až se smetana skoro vyvaří. Z mouky a cibule si ve zvláštním hrnci připravte cibulovou jíšku, kterou zřeďte vodou s kostkou slepičího bujonu a chvilku povařte. Omáčka musí být hladká a hustá. Poté přimíchejte žloutky a část strouhaného sýru, nakonec přidejte maso se smetanou a případně uvařenou zeleninu. Směsí naplňte zapékací mísu a navrch posypte zbytkem sýru. Pečte do zrůžovění povrchu.

Ze včerejšího kuřete skvělá večeře