Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Budete potřebovat:

250 g těstovin
hrst strouhaného sýru Parmigiano Reggiano na posypání
Na bazalkové pesto
5 lžic Extra panenského olivového oleje
dvě hrsti lístků bazalky
½ stroužku česneku
1 lžíce piniových oříšků
1 lžíce strouhaného sýru Parmigiano Reggiano

Postup:

15 MINUT / JEDNODUCHÁ PŘÍPRAVA / 2 – 4 PORCE / DO 50 KČ

1. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Penne vaříme nejlépe na skus, tedy al dente.

2. Mezitím si připravíme bazalkové pesto. Do mixéru vložíme česnek, bazalku, sýr a oříšky. Vše zalijeme olivovým olejem a osolíme. Směs důkladně rozmixujeme dohladka. Pesto ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit.

3. Hotové těstoviny scedíme a smícháme s bazalkovým pestem. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

 

TIP 1: Nemáte piniové oříšky? Nahraďte je vlašskými nebo kešu oříšky.

TIP 2: Pokud nemáte běžný mixér, použijte tyčový nebo hmoždíř.

TIP 3: Připravte si pesto navíc a uložte jej do uzavíratelné sklenice. V lednici vydrží i několik dní.

 

Penne s domácím bazalkovým pestem a parmazánem
Označeno: