Taky si myslíte, že první jarní ředkvičky jsou nejlepší? Jejich sezóna plynule navazuje na poslední zásoby černé ředkve a zároveň se překrývá s prvními kedlubnami. Při nákupu vybírejte ředkvičky, které jsou na pohmat tuhé a na svoji velikost přiměřeně těžké. Využít přitom můžete i listy ředkviček, které vás překvapí svojí lahodnou chutí. Inspirovat se můžete například naší polévkou.

 

Ingredience pro 4 osoby:

 

listy z 1 svazku ředkviček

1 středně veliká brambora

zelená část 2 jarních cibulek

500 ml zeleninového vývaru

olivový olej

sůl, pepř

1 bílý jogurt

 

Postup:

Důkladně omyjte listy ředkviček i jarní cibulky, stejně tak oloupanou bramboru. Vše pokrájejte na menší kousky. V rendlíku vše osmahněte na olivovém oleji (cca 4 minuty) a poté zalijte 500 ml vývaru. Vařte cca 20 minut. Polévku poté rozmixujte tyčovým mixérem a ještě chvilku povařte. Až budete mít polévku na talíři, přidejte bílý jogurt.

 

 

Krémová polévka z brambor a listů ředkviček