Nevypadá čerstvě ani vábně. Ale použít se dá – a jak!

Předně: zeleninu vždy nakupujte podle sezóny – bude v nejlepší kondici a za nejlepší cenu. Co s ovadlou zeleninou? V polévce její vzhled nikdo řešit nebude.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

• Mrkev, ale třeba i celer, se skvěle hodí na ochucení a ozvláštění bramborové kaše.

• Unavenou mrkev nebo celer strčte ve sklenici vody do lednice, oživí je to. A zkusili jste už opéct mrkev na pánvi s olivovým olejem a špetkou rozmarýnu?

• Změklá rajčata dejte do chilli, guláše nebo do omáčky na těstoviny.

• Pokud potřebujete jen polovinu papriky, z té druhé nevyřezávejte jadřinec ani stopku, vydrží tak déle čerstvá. Papriky patří do lednice. Nakrojené vždy zabalte do fólie nebo do vzduchotěsné nádoby a dejte je do zásuvky na zeleninu.

• Zeleninu pokrájejte na kostičky a zamražte. Mražená zelenina je stejně zdravá jako ta čerstvě koupená, navíc bez práce.

Co s unavenou zeleninou
Označeno: