Našli jste houby a nevíte si rady co s nimi? Jak čerstvé houby nejlépe zpracovat a připravit na další použití? Máme pro vás několik tipů, jak na to.

  1. SUŠENÍ

Základem je nakrájet houby na několikamilimetrové plátky a rozhodně je před sušením neoplachujte, maximálně je otřete hadříkem a dočistěte nožem. Proces sušení trvá asi 3 dny a zvolit můžete v nejlepším případě sušičku na ovoce, klasickou troubu nebo jako naše babičky zavěsit na niť do průvanu.

  1. ZAMRAZOVÁNÍ

Očištěné houby se doporučuje nejprve krátce podusit, aby nebyly plné toxinů. Houby se tím také zbaví vody a zmenší se jejich objem, což ocení majitelé menších mrazáků.

  1. KOŘENÍ

Nasušené tenké plátky si rozemelte na mlýnku a získáte voňavé koření.

  1. HOUBY V OCTOVÉM NÁLEVU

Existuje jich obrovské množství, ale v zásadě nejdůležitější je základ a tím jsou mladé houby, které rychle povaříme. Jako konzervant slouží sůl, která se promíchá s kousky hub. Směs se pak napěchuje do sklenic a zavaří se.

 

Bezezbytkové houby